Mesésen szeretnél festeni esküvőd napján? Már javában zajlanak az esküvői előkészületek, az esküvői ruha is megvan, de egy valami nagyon hiányzik még: a tökéletes esküvői frizura, ami felteszi az i-re a pontot. De hogyan válaszd ki a tökéletes frizurát a Nagy Napra? Annyi lehetőség van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, de mi az, ami pont neked való? Azt most megtudhatod, hisz rövid útmutatónkkal segítünk a tökéletes esküvői frizura kiválasztásában, és mutatunk néhány idén nagyon népszerű menyasszonyi frizurát is.

És a nagy kérdés: Milyen frizura legyen?

Mielőtt belemerülnél az esküvői hajak keresgélésébe, érdemes lenne néhány fontos dolgot átgondolni, hogy leszűkítsd a lehetőségeidet, és menyasszonyi frizurád tényleg illeszkedjen a ruhádhoz, a stílusodhoz és a környezethez. Segítségként most összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel valóban megtalálhatod a számodra tökéletes esküvői hajat.

Esküvőre készülsz, de nem találtad még meg a megfelelő fodrászt hajad elkészítéséhez?

Gyere el 5. kerületi fodrászatunkba, hogy együtt megálmodjuk a tökéletes esküvői frizurát! A konzultáció során mindent részletesen megbeszélünk, és segítünk kiválasztani a megfelelő menyasszonyi hajat. Természetesen próbafrizurát is készítünk, hogy lásd milyen is lenne a végeredmény. Jelentkezz be hozzánk csupán néhány kattintással!

#1. Lássuk a ruhát!

A ruha valószínűleg a legelső dolog, amit kiválasztasz az esküvő megtervezése során. Ha már megvan a ruha, jöhet is a haj, igaz? Persze, de semmiképp se vegyünk figyelmen kívül, hogy milyen stílusú az esküvői ruha. De miért is olyan fontos ez? Sajnos nem minden ruha passzol egy-egy frizurához, ezért esküvői haj választásnál mindenképp gondolj először a ruhára. Milyen a szabása, nyakkivágása, dekoltázsa, vagy éppen nyitott hátú-e? Könnyed, lágy esésű ruhához legjobban a laza, hullámokkal tarkított frizura illik, míg egy strukturáltabb ruhához jobban megy egy elegáns konty. Egy pánt nélküli ruhához például sokkal többféle hajstílus passzol: a feltűzött, félig vagy teljesen leengedett, fonott vagy oldalra tűzött haj mind-mind jó választás lehet.

#2. Az esküvő stílusáról se feledkezz meg!

Nem mindegy milyen stílusú esküvőre készülsz, hisz ez is nagy szerepet játszhat a frizuraválasztásban. Ha például esküvőd bohém és könnyed stílusú lesz, nem valószínű, hogy jól éreznéd magad egy vintage pin up frizurával. Ilyen esküvőknél csodásan fest a fonat vagy a lazább hullámos frizura. Egy elegánsabb, csillogóbb esküvő esetén viszont a hullámos, göndör vagy az egyszerű egyenes haj lehet a befutó.

#3. De milyen időjárás várható a Nagy Napon?

Ha a szertartás vagy a fogadás kint lesz a szabadban, akkor különösen fontos, hogy számolj az időjárási körülményekkel is. Minden évszaknak megvannak a maga időjárási előnyei és hátrányai az adott területtől függően. Például, ha előre tudod, hogy esővel, széllel, hőséggel, magas páratartalommal vagy akár hóval kell számolni, akkor olyan stílust válassz, ami mindezeknek ellenáll. A leengedett haj szélsőséges körülmények között sajnos könnyen begöndörödhet, lelapulhat vagy porózussá válhat. De a feltűzött frizura és a konty mindig jó megoldás, ha az időjárás közbeszólna.

esküvői haj esküvői frizura menyasszonyi haj menyasszonyi frizura esküvői fodrász haj esküvőre esküvői haj választás

#4. Lesz fátyol?

Van olyan menyasszony, aki imádja, van, aki inkább mellőzi a fátylat. Ha előbbi típusba tartozol, és esküvődön is ragaszkodsz hozzá, akkor most figyelj, mert nem minden frizurával fog szuperül kinézni. Hatalmas tévhit, hogy a fátyolhoz feltűzött frizurát kell választani. A félig feltűzött vagy teljesen kiengedett haj is klasszul fest, amennyiben megfelelően van rögzítve. Az sem mindegy, hogy hosszú, rövid, nehéz vagy éppen könnyű-e a fátyol, mert lehet, hogy egy stabilabb, jobban rögzített menyasszonyi frizura jobb választás egy terjedelmesebb fátyol esetében.

#5. Téged tükrözzön az esküvői frizura

Fontos, hogy a frizura tükrözze az egyéniséged, hiszen csak így fog tetszeni neked, és így lehetsz magabiztos a Nagy Napon. Másik fontos tényező, amire fordíts figyelmet a menyasszonyi haj kiválasztásakor az a hajtípusod. Nem mindegy ugyanis, hogy hajad rövid, hosszú, göndör, egyenes, dús, vékonyszálú és így tovább. Gondolj csak bele, hogy egy szögegyenes haj behullámosítása nem biztos, hogy végig kitart. Inkább csak ideig-óráig marad tartós, és ez fordítva is igaz. Nem azt mondjuk, hogy semmiképp se hullámosíts vagy egyenesíts, hanem azt, hogy vedd figyelembe milyen is a hajad, és ehhez mérten válassz frizurát. De úgy, hogy az valóban téged tükrözzön.

#6. Az esküvő menetrendje

A választott frizurának illeszkednie kell a nap tevékenységeihez és időbeosztásához. Például ha már reggel készülődsz, de a szertartás csak délután vagy este lesz, válassz olyan stílust, amelyről tudod, hogy tartós lesz. És arról se feledkezz meg, hogy valószínűleg a lakodalomban sok lesz a mozgás, a tánc, így jó, ha egy stabilabb vagy éppen igazán laza frizurát választasz.

+ Készülj fel mindenre!

A Nagy Napon elengedhetetlen, hogy mindenre fel legyél készülve. Legyen kéznél néhány extra hajtű és hajlakk az utolsó pillanatban felmerülő vészhelyzetekre.

 

Trendi menyasszonyi frizurák

Az egyszerű feltűzött vagy leengedett esküvői hajtól kezdve a fonatokig számtalan stílus áll rendelkezésre, amiből a menyasszonyok válogathatnak. Íme, néhány idén is trendi esküvői frizura:

Összegezve, azt javasoljuk, hogy soha ne zárj ki semmit, mert lehet, hogy az a frizura, amit eddig nem szerettél, éppen az lesz a tökéletes esküvői frizura. Ha profi kezekre bíznád hajad elkészítését, akkor várunk szeretettel Budapesten, 5. kerületi fodrászatunkba. Legyen szép és stresszmentes esküvőd!