Amikor azt mondjuk szőkítés, vendégeink sokszor kételkednek. Még mindig nagyon elterjedt az a felfogás, hogy a szőkítés roncsolja a hajat, és mindenképpen kerülni kell. Pedig a manapság használt szőkítő anyagok kíméletesek, megóvják a hajszerkezet egészségét, megfelelő kezek között pedig gyönyörű szép szőke frizurák készülnek. Következő cikkünkben a leggyakoribb kérdésekre adjuk meg a választ a szőkítéssel kapcsolatban.

Félek, hogy a hajam károsodik a szőkítéstől

A szőkítés valóban hatással lehet a haj szerkezetére, de a megfelelő előkészítéssel és ápolással elkerülhető a károsodás. A jó fodrász a megfelelő technikát és szőkítő termékeket alkalmazza, és hajápoló termékekkel segít megőrizni a haj hidratáltságát és egészségét.

Mi történik, ha a szőkítés után nem tetszik az eredmény?

Minden szolgáltatásunkat megelőzi egy előzetes konzultáció, ahol lépésről lépésre átbeszéljük vendégeinkkel a hajszínváltoztatást, a fazont, és válaszolunk minden felmerülő kérdésre. Kizárólag olyan frizurákat készítünk, amelyek illenek vendégeink egyéniségéhez, stílusához, kiemelik arcuk természetes szépségét. Az árnyalatot és eszerint választjuk ki, hogy mi állna neki a legjobban. Minden elkészült frizurákra színgaranciát vállalunk, így, ha nem tetszik az elkészült árnyalat, természetesen kijavítjuk. Nálunk nem kell attól tartanod, hogy foltos, vagy sárgás lesz a hajad.

Tartós lesz-e a szőkítés? Nem fog kifakulni, esetleg sárgulni?

A szőkített haj hajlamos lehet veszíteni a színéből, ragyogásából, különösen az UV-sugárzás és a nem megfelelő hajápolási rutin miatt. A haj típusának megfelelő hajápolási termékek használatával, valamint a rendszeres színfrissítéssel a szőkített frizura hosszú ideig képes megőrizni fényét, színének intenzitását és egészségét.

A szőkítés nem szárítja a hajat?

A szőkítés hatására a haj természetes nedvességtartalma csökkenhet, és ha nem végezzük elég körültekintően a szőkítési folyamatot, akkor ki is száradhat. Ilyenkor kiemelten fontos a hidratáló és tápláló hajápoló termékek használata, valamint a rendszeres mélyhidratáló kezelések alkalmazása a szőkített hajra.

Mi történik, ha a hajam foltos vagy sárgás lesz?

A szőkítés során előfordulhat, hogy a haj sárgás árnyalatú lesz. Ez a nemkívánatos árnyalat azonban könnyedén korrigálható, hiszen fodrászaink olyan, kifejezetten a szőke hajra kifejlesztett termékeket vagy tonereket alkalmaznak, amelyek segítenek semlegesíteni a sárgás tónusokat, és elérni a kívánt árnyalatot.

Hogyan lehet megelőzni a haj károsodását a szőkítés során?

A haj megfelelő előkészítése és ápolása kulcsfontosságú a szőkítés során. A fodrászaink által alkalmazott minőségi szőkítő és hajápoló termékek segítenek minimalizálni a hajszerkezet károsodását, viszont éppen ennyire fontos a szőkítés utáni megfelelő hajápolás is. A hidratáló és tápláló hajmaszkok, kondicionálók és hajolajok rendszeres használata segít megőrizni a haj egészségét, ezzel elkerülhető a hajszerkezet károsodása.

hajnövesztés miért nem nő a haj hajnövekedés gyorsítása beauty experts fodrászat budapest

Van olyan alternatíva a haj szőkítésére, amely kevésbé károsítja a hajat?

Nem vagy biztos benne, hogy a teljes hajtömeget szeretned szőkíteni, akkor az ombre vagy balayage technika lehet számodra a tökéletes választás, hiszen ezzel a technikával is természetes hatású, gyönyörű szőke frizurát lehet készíteni, viszont kevésbé károsítja a hajat, mivel a szőkítést csak a haj egy részén történik.

Milyen hajápolási rutint kell követnem a szőkített haj esetén?

A szőkített haj rendszeres, és ami nagyon fontos, típusának megfelelő hajápolást igényel. Fontos a haj hidratálása és táplálása, valamint a hajvégek rendszeres vágása is, így elkerülhető a száraz, porózus, töredezett haj kialakulása. Kerüljük a túlzott hőkezelést és a hajszárító, hajvasaló vagy hajcsavarók magas hőfokon történő használatát, hiszen ezek mind roncsolják a haj szerkezetét. Használjunk hővédő termékeket, amikor szükséges, és végezzünk mélyhidratáló kezeléseket.

Mennyi ideig tart a szőkítési folyamat?

A szőkítési folyamat időigényes lehet, különösen akkor, ha a haj sötét színű vagy vastag szálú, esetleg festett. A konzultáción fodrászaink felmérik a haj állapotát, és ennek függvényében választják ki a szőkítéshez használt termékeket, amik az időtartamot is nagyrészt meghatározzák majd. Ez akár több órát is igénybe vehet, különösen akkor, ha erősen pigmentált hajról van szó, és a kívánt eredmény elérése több lépést igényel.

Lehet gyorsítani a szőkítési folyamatot?

Fontos, hogy türelmesek legyünk és ne siettessük a szőkítési folyamatot. A fodrászaink szakértelme és tapasztalata segíteni fog abban, hogy a legjobb eredményt érjük el, és hogy a hajunk egészsége és állapota megmaradjon. Ha nem vagyunk elég türelmesek, akkor a haj könnyedén foltos lesz, vagy sárgás árnyalatú.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyes szőkítési folyamat egyedi, az időtartam változhat a haj hosszától, vastagságától és állapotától függően, emellett a hajfestékek típusa, a felhasznált szőkítő anyagok koncentrációja és az alkalmazott technikák is befolyásolhatják az időtartamot.

Fontos, hogy kövessük a szakember által ajánlott hajápolási rutint, használjunk kifejezetten szőkített hajra kifejlesztett termékeket, és rendszeresen végezzünk mélyhidratáló kezeléseket a hajon, így garantálni tudjuk a hosszantartó, ragyogó hajszín mellett, a hajszerkezet egészségét is.

hajnövesztés miért nem nő a haj hajnövekedés gyorsítása beauty experts fodrászat budapest

Mi, a Beauty Experts szalonban az olasz prémium kategóriás Selective Professional termékekkel készítjük el vendégeink frizuráját, amelyek megfelelően ápolják, védik és táplálják a hajat, helyreállítják a hajszerkezet sérüléseit, hajszínváltoztató termékeik pedig élettel teli, ragyogó és gyönyörű színeredményt garantálnak.