Hamarosan megindul a fesztiválszezon, így ideje körülnézni az idei hajtrendek között. A hajfonat már évek óta a fesztiválozók kedvenc hajstílusa, amelyet nem csak bulikba, hanem a hétköznapokba is lehet viselni. Az egyik új visszatérő trend a hajfonatok között a 2000-es évek elejéről jól ismert baby braids, aminek korábban Christina Aguilera volt jeles képviselője. Idén azonban ismét nagy sláger lesz, amit mi sem bizonyt jobban, hogy az utóbbi időben több sztár is ilyen hajfonattal jelent meg. Szeretnéd tudni, hogy milyen is a baby braids? Olvass tovább, hiszen a baby braids mellett bemutatjuk, melyek a legjobb hajfonatok nyárra.

Baby braids, egy régi visszatérő a 2000-es évekből

A nemrég véget ért Coachella fesztivál mindig izgalmas trendeket hív elő, ami hajviselet esetében sincs másképp. Idén egyértelműen a legnépszerűbb haj tinikorunk visszatérő kedvence, a baby braids volt. Nem ugrik be mi is ez? Még a 2000-es évek elején volt igen népszerű ez a hajviselet, emlékezz csak vissza Christina Aguilera jellegzetes arcot keretező, fonott tincseire. Lényege, hogy az arcot két vékony fonattal keretezzük, ezzel adva egy kis pluszt a megjelenésünknek.

Hailey Bieber és Kendall Jenner is ilyen frizurával tündökölt a Coachellán, és valószínűleg az idei nyári fesztiválokon is ezt a trendet fogjuk mindenhol látni. A közösségi oldalakat már ellepték a különféle baby braids stílusok, amiben nagy szerepet játszott a mindig divatos Hailey Bieber és a Bridgerton sztárja, Simone Ashley, hiszen bemutatták hogyan lehet igazán stílusosan viselni a baby braidst. Laza hullámokkal ötvözve igazán lenyűgöző, de időközben újabb és újabb változatok is megjelentek: göndör fürtökkel, lófarokban vagy egy egyszerű konttyal viselve is szuperül néz ki. Ha még inkább felturbóznád ezt a stílust, akkor nyugodtan bolondítsd meg néhány színes kiegészítővel, hogy igazán a retro vonalat idézze. Már most kijelenthetjük, hogy a baby braids lesz a 2022-es nyár hivatalos hajviselete.

De miért is annyira népszerű?

A válasz könnyű: nem találni olyat, akinek ne állna jól ez a hajtrend. És nem ez az egyetlen oka népszerűségének, hiszen nem kell hozzá hosszú haj, rövidebb haj esetén is csodásan fest. Vonzereje a könnyedségében rejlik, illetve abban, hogy nem károsítja, hanem védi a hajszerkezetet. Természetesen ezeregy okot fel tudnánk sorolni, hogy miért ez a frizura a legjobb választás nyáron: például többféleképpen személyre lehet szabni színes hajgumikkal, hajcsatokkal és színezni is lehet. A baby braidst könnyű otthon elkészíteni, csupán pár perc alatt kész, és még profi segítség sem kell hozzá. Mindössze egy kis kézügyességre és néhány apró, átlátszó hajgumira van szükség. Hajgumi nélkül készítenéd el? Erre is van egy nagyon jó tippünk: Csupán annyit kell tenned, hogy a hajvégeket befújod hajlakkal, a végét összecsatoltod, és hagyod megszáradni. Ezután vedd ki a csatot, de csak közvetlenül azelőtt, hogy elindulnál, mivel így marad tartós a fonat.

hajfonatok nyárra baby braids nyári hajfonatok budapest beauty experts fodrászat 5 kerület

Még több menő hajfonat nyárra

Nyáron a nagy melegbe nincs is praktikusabb hajviselet, mint a fonás. Lássunk néhány egyszerű hajfonatot, ami idén nyáron sokak kedvence lesz!

A legszuperebb hajfonatok nyárra:

Parketta hajfonás: Ez a fonás számos módon elkészíthető: teljes hajat fonva vagy csak a haj egy részét fonva. Lényege, hogy felülről kell keresztezni a tincseket. Nyugodtan megbolondíthatod színes póthajjal, csillámmal, vagy bármivel, amivel szeretnéd.

Holland hajfonás: Ennél a típusnál egyszer jobbról, majd egyszer balról a középső tincs alá kell helyezni az oldalsót. A hajfonatot lazítsd meg egy kicsit úgy, hogy minden keresztezésnél meghúzod a tincseket. El lehet készíteni úgy is a holland fonást, hogy csak középen vagy hátul van fonat, a haj többi része pedig hullámos.

Halszálka hajfonás: Ha új szintre helyeznéd a hajfonást, akkor ideje kipróbálni a halszálka fonást. Úgy kell elkezdeni, hogy két oldalról veszel egy-egy tincset, majd ezeket keresztezed egymáson. Ezután a külső oldalról tegyél hozzá apró tincseket, és ugyanúgy keresztezd, mint előzőleg. Ha kész az összes tincs, akkor rögzítsd hajgumival, és kissé húzd szét a tincseket a lazább hatás érdekében.

+Ami nagy siker: a copf és a fonat: Ehhez a fejtetőn készíts egy szoros fonást, majd kösd fel a hajad lófarokba. Még jobban néz ki, ha fel is tupírozod, és a hajgumi résznél körbe tekerheted egy tinccsel.

Egy szép fonást szeretnél, de otthon nem tudod profin elkészíteni?

Mi, a Beauty Experts fodrászai segítünk a tökéletes hajfonat elkészítésében. Minőségi termékekkel és profi szakértelemmel várunk Budapest belvárosában az 5. kerületben, ahol megalkotjuk a legszebb hajfonatot nyárra. ?

Íme, néhány nálunk készült hajfonat:

hajfonatok nyárra baby braids nyári hajfonatok budapest beauty experts fodrászat 5 kerület

A fonás nem csak praktikus, hanem stílusos viselet is. Ha te is szeretnél egy profi hajfonatot nyárra, akkor várunk szeretettel Budapest belvárosában, a Beauty Experts szalonban. Most ha bemutatod érvényes felsőoktatási diákigazolványod, mi 25% kedvezményt adunk minden szolgáltatásunk árából.