Felér egy főnyereménnyel, ha van egy igazán jó fodrászod, akihez ha bármikor fordulsz, ő mindig csodát művel frizuráddal. De mi van, ha nincs meg ez a szakember? Már annyi fodrásznál voltál, de egyikkel sem voltál 100%-ban megelégedve? Vagy elrontották a frizurád, vagy nem olyan lett, amilyet megbeszéltetek… Ne add fel, hiszen léteznek olyan fodrászok, akik megfelelnek az elvárásoknak, valóban meghallgatnak és valóra váltják a kívánságaidat. Már csak meg kell találnod őket. Ebben segíthet cikkünk, ugyanis sorra vesszük, mire is figyelj, amikor fodrászt választasz. Lássuk milyen is a jó fodrász!

Te tudod milyen a jó fodrász? Vegyük végig pontról pontra, mi az, ami egy szakértő fodrászra vall:

A jó fodrász folyamatosan fejleszti magát

Mindig újabb és újabb trendek jönnek divatba, emiatt szükség van a megfelelő felkészültségre és a folyamatos tanulásra. Abban a szalonban, ahol biztosítják a fodrászok folyamatos képzését, biztosan nem gyorsan összecsapott frizurák készülnek. Fontos azonban, hogy ne csak a legújabb trendekkel, hanem a technikákkal és a termékjellemzőkkel is tisztában legyen a fodrászod. 

Tisztázzuk: Mennyi az annyi?

Ugye te is feszült lennél, ha úgy ülnél be a fodrász székébe, hogy nem tudod, végül mennyit is kell fizetned a szolgáltatásért? Egyes szalonokban bizonyos szolgáltatásokért felárat kell fizetni, ezért érdemes előzetesen megbeszélni az árakat, így megspórolhatod a végső ár miatti bosszúságot. Nálunk a Beauty Experts fodrászatban, még a szolgáltatás megkezdése előtt teljeskörű tájékoztatás kapsz magáról a folyamatról és az árakról is. És ennek mindenhol így kellene lennie.

Mindig egy konzultációval kezd

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: a konzultációnak mindig az első lépésnek kell lennie. Ekkor a fodrászoddal megbeszélitek a részletes folyamatot, a kívánságaidat, és azt hogy ez mennyire megvalósítható, illetve az árakról is tájékoztatást kapsz. Természetesen a jó fodrász otthoni ápolással kapcsolatos tanácsokkal is ellát. Valószínűleg te sem csak egyetlen pillanatig szeretnéd az elkészült frizurát viszontlátni, hanem minden egyes nap szeretnél ilyen csodás hajjal tündökölni.

milyen a jó fodrász fodrász választás beauty experts fodrászat budapest 5.kerület

Ha valami nem megvalósítható, azt megmondja Neked

Sok fodrász még mindig mindent elvállal, pedig nem kellene. Ez a végeredményben mutatkozik meg legjobban, ugyanis ha olyan munkát vállal el, amit szinte lehetetlen szépen megvalósítani, akkor a vendég egyáltalán nem lesz megelégedve. Ezért a jó fodrász nem vállal el olyan munkákat, amiről tudja, hogy nem garantált az az eredmény, amit a vendég és ő is elvárna. Olyan fodrászt kell keresned, aki nem fél őszinte lenni, és hajad egészségét tekinti elsődleges szempontnak.

Szeret emberekkel dolgozni

A jó fodrász nem csak a megálmodott frizurát készíti el, hanem jó kapcsolatot ápol a vendégeivel is. Ugye neked is fura lenne, hogy szinte alig kommunikálnátok, és így ő se ismerné igazán az igényeidet? Akkor találtad meg a tökéletes fodrászt, ha képes könnyen kapcsolatot teremteni és kommunikál veled. És ami még fontos: megbízol benne, rá mered bízni magad, így szinte lehetetlen, hogy csalódj a végeredményben.

Nem erőltet olyat, amit nem szeretnél

Tiszteletben tartja a kérésedet, de felhívja a figyelmet akkor is, ha nem megfelelő számodra az a frizura, amit kitaláltál. Ne lepődj meg, ha ilyenkor akár más frizurát is javasol. Az ő célja, hogy tényleg olyan frizura készüljön, ami jól áll neked, és a végén Te is elégedett legyél vele. Ezek egyáltalán nem vészjósló jelek, sőt! Ez azt jelenti, hogy valóban törődik veled, és nem egy szokványos élményben lesz részed.

Fontos a tapasztalat, de nem minden

A kevésbé gyakorlott fodrászok nem feltétlen adnak ki rossz munkákat a kezeik közül, attól függ, ki mennyire hajlandó folyamatosan tanulni és fejlődni. Egy néhány éve végzett fodrász is készíthet kiemelkedő munkákat, és akár egy több 10 év tapasztalattal rendelkező kolléga is adhat ki olyan munkát a kezei közül, amivel sem a vendég, sem ő nem lesz elégedett. Az igazán jó fodrásznak mindig vannak ötletei, és magabiztos tudással rendelkezik, nincsenek bizonytalanságok.

Minőségi munka minőségi termékekkel

A jó munkához szükség van profi termékekre, amit a mi esetünkben a Wella biztosít. A megfelelő anyagok nélkül ugyanis nem lesz olyan a végeredmény, amilyet a vendég és a fodrász is elvár. Ám nem csak a minőségi termékekre érdemes figyelni, hanem arra is, hogy vajon vannak-e speciális igényekre szolgáló termékek. Gondolj csak bele: minden vendég fejbőre, haja más és más, így nem lehet minden vendégnél ugyanazt a terméket alkalmazni. A termékek mellett még fontosak a professzionális eszközök, melyek rendszeres karbantartást igényelnek.

+ Jó benyomást kelt például, ha a szalonba belépve egy termékállvány is fogad, amin láthatóak a munka során használt és az otthoni használatra szánt termékek is. A nagy márkák folyamatosan segítik a szalon fodrászainak továbbképzését, ezzel elősegítve a profi, minőségi munkát.

milyen a jó fodrász fodrász választás beauty experts fodrászat budapest 5.kerület

Gyors és egyszerű a bejelentkezés hozzá

Vannak olyan fodrászatok, ahol maga a bejelentkezés egyáltalán nem egyszerű, ez lehet a naptár telítettsége vagy a fodrász elérhetősége miatt is. Ma már az internet térhódításával a legegyszerűbb megoldás az online bejelentkezés, ami gyakorlatilag a nap bármely szakaszában rendelkezésedre áll. Így például nem eshet meg az, hogy nem tudod telefonon elérni a fodrászt, vagy éppen nem talál neked megfelelő időpontot. Az online bejelentkezés villámgyorsan megvan, és Te választod ki a számodra megfelelő időpontot. Ráadásul biztosan nem is fog kimenni a fejedből, hiszen mindig kapsz róla emlékeztetőt.

Gyönyörű frizurák egyszerű bejelentkezéssel

Mi is a legegyszerűbb bejelentkezésre törekszünk, amihez a legjobb módszer az online bejelentkezés. Ha olyan fodrászt keresel, aki megfelel a „Milyen a jó fodrász?” kérdéskör szempontjainak, akkor jelentkezz be hozzánk, és tapasztald meg mindezt 5. kerületi fodrászatunkban. Sok szeretettel vár Lilla és Stella!

Online platformokon is jelen van

Már rég nem azokat az időket éljük, amikor csak a fodrászüzlet volt, és ha időpontot akartál, akkor csak besétáltál. Ennek vége. Ma már egy minőségi szalon az online felületeken is jelen van: van weboldala, és a közösségi oldalakon is feltűnik. Itt látható, hogy hogyan dolgoznak a fodrászok, milyen munkákat készíteni, az árakról is tájékoztat, és visszajelzéseket is olvashatsz a fodrászokról.

+ A jó fodrász pontos, nem váratja a vendégeit

Egyértelmű, hogy a vendégek nem szeretnek várni. Mégis ki szeretne? Nyilván 1-1 csúszás bizonyos okokból kifolyólag megtörténhet, de ha ez rendszeressé válik, az eltántoríthatja a vendégeket. A legjobb, ha a fodrász úgy ossza be az időpontokat, hogy a vendégeknek semmiképp se kelljen várakozniuk.

milyen a jó fodrász fodrász választás beauty experts fodrászat budapest 5.kerület

Ha végigolvastad listánkat arról, hogy milyen a jó fodrász, akkor most már biztosan tudod, mit kell legközelebb figyelned, ha éppen új fodrászt keresel. Vagy éppen a mostani fodrászod is letesztelheted, hogy mennyi szempontnak felel meg. Új fodrászt keresel? Ha nem akarsz tovább keresgélni, akkor gyere el 5. kerületi fodrászatunkba, és tapasztald meg mindazt, amiket felsoroltunk, hiszen nálunk minden felsorolt szempont nagyon fontos a minőségi szolgáltatás nyújtásához és a vendégelégedettséghez.