Nagyon sok vendég jön olyan kéréssel, hogy szőke hajat szeretne festetni, ami az idei trendeket tekintve nem is meglepő, hiszen a szőke hajszín 2022-ben újra a csúcson lesz. Te is szeretnél szőkére váltani, de nem tudod melyik árnyalat állna jól neked? Esetleg már voltál szőke, most azonban más tónust is kipróbálnál? Mielőtt bármelyik színárnyalat mellett is letennéd voksod, olvasd el cikkünket, melyből megtudhatod hogyan is válaszd ki a tökéletes hajszínt magadnak. Ezen felül megmutatunk néhány gyönyörű szőke hajat, amelyek szalonunkban készültek.

Honnan tudom, hogy melyik tónus illik hozzám?

Mindannyian tisztába vagyunk vele, hogy a szőkének rengeteg árnyalata és tónusa létezik. Szinte minden második héten egy új árnyalat kelt feltűnést, de mégis melyik lehet az igazi számomra? A választáshoz szeretnénk most néhány tanáccsal ellátni:

Egy fontos kérdés: a természetes hajszín

Az, hogy melyik árnyalat fog neked a legjobban állni jónéhány dologtól függ, kezdve a természetes hajszín megállapításával. Inkább meleg vagy inkább hideg tónusú hajad? A kérdés megválaszolása után már tudni fogod, hogy melyik irányba érdemesebb elmenni: a meleg szőke vagy a hűvösebb, hamvasabb színek felé.

A bőrtónus meghatározása

Következőnek meg kell állapítani az alap bőrtónusod (meleg vagy hideg), amit legegyszerűbben így tehetsz meg: A csuklódat tarts a fény felé, és figyeld meg milyen színűek az ereid. Ha az ereid inkább zöld színűek, akkor meleg alaptónusú vagy, a kék vagy lila erek pedig a hideg alaptónusra utalnak.

A barnább bőrtónussal rendelkezők nagyon szerencsések, hiszen nekik szinte bármely szőke árnyalat jól áll. Azonban a világosabb bőrrel rendelkezőknek sem kell aggódni, mivel a melegebb árnyalatok igazán jól mutatnak ennél a bőrtónusnál, mint például a karamell vagy az arany szőke. Ha sötét és világos között van bőrtónusod, akkor a természetesebb szőke árnyalatok közül érdemes választani.

Szőke árnylatok szőke hajszín árnyalatai Budapest fodrászat

Tökéletes szőke hajszín szakértő fodrászoktól

Végre megtaláltad álmaid szőke árnyalatát? Akkor ideje megvalósítani a kívánt árnyalatot, amiben mi szívesen segítünk neked. Foglalj időpontot 5. kerületi fodrászatunkba online vagy elérhetőségeinken, és mi elkészítjük számodra a tökéletes frizurát. 🙂

Melyik szőke árnyalat lesz tökéletes számomra?

Most már talán van elképzelésed arról, hogy milyen árnyalat lehet a tökéletes számodra. Segítségként összegyűjtöttünk néhány divatos szőke hajszín árnyalatot, lássuk mik is ezek:

Mézszőke

Ha szőke, akkor csakis a hamvas jut eszedbe? Hadd tisztázzuk: nem csak hamvas szőke árnyalatok léteznek. Épp itt az ideje, hogy más lehetőségeket is felfedezz, mint például a mézszőke. Mesés meleg tónusokat teremt anélkül, hogy túlságosan hivalkodó lenne. Lényegében a mézszőke az arany, a sötét szőke és a világosbarna árnyalatok gyönyörű keveréke.

Krémszőke

Ha szereted a hamvas szőkét, de a meleg tónusokat nem annyira, akkor a krémszőke tökéletes választás lehet számodra. A krémszőke ragyogó, gyöngyházfényű, enyhén fehéres árnyalatokkal tarkítja a hajszínt, amelyek a vaníliafagyi színéhez hasonlítanak. Élettel telivé varázsolja a hajat, és rendkívüli ragyogást kölcsönöz neki.

Szőke árnylatok szőke hajszín árnyalatai Budapest fodrászat

Mézszőke és krémszőke

Platinaszőke

A platinaszőke ma már egy klasszikus hajszínnek számít. Ha folyamatosan világosabb hajszínre vágysz, akkor a platinaszőke lehet a megmentőd. Főként fehéres és ezüstös árnyalatokból tevődik össze, ezáltal határozottan a hűvös tónusokhoz tartozik. 

Sötétszőke

Ez a hajszín nem mindenkinek való, legkevésbé azoknak, akik mindig világosabb hajszínre vágynak. Ha azonban egy finomabb szőke hajszín árnyalatot szeretnél, akkor a sötétszőke kiváló választás. Egy picit világosabb, mint a világosbarna, de még mindig elég világos ahhoz, hogy szőkének nevezzük. Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a sötétszőke hajat, néhány világosabb tincset is bele lehet vinni valamely melír technikával (balayage, ombre). 

Szőke árnylatok szőke hajszín árnyalatai Budapest fodrászat

Platinaszőke és sötétszőke

Hamvas szőke

A hamvas szőke egy olyan árnyalat, amely szürke árnyalatokból és nagyon hűvös alaptónusokból áll. Nem véletlenül töretlen népszerűsége, hiszen számos változatban elkészíthető.

Karamellszőke

A karamellszőke egy lenyűgöző hajszínárnyalat, ami nagyon hasonlít a sötétszőkéhez, tehát a melegebb tónusokhoz tartozik. Balayage technikával elkészítve ajánljuk, hiszen nincs is szebb, mint a gyönyörű karamellás árnyalatok zökkenőmentes keveredése.

Bézsszőke

Végigjártuk már a hideg vagy meleg tónusú szőke árnyalatokat, szóval most jöhet egy igazán csodás árnyalat a semleges tónusok kedvelőinek: a bézsszőke. Szinte mindenkinek jól áll, hiszen nem túl arany, de nem is túl hamvas szín, emiatt leginkább a homokszőkéhez hasonlítható. A bézsszőke mesésen mutat balayage-ként, de teljes festésként is szuper.

Szőke árnylatok szőke hajszín árnyalatai Budapest fodrászat

Karamellszőke és bézsszőke

Mint láthatod nem egyszerű a választás, hiszen számos szőke árnyalat létezik. Ha még bizonytalan vagy, akkor jelentkezz be hozzánk, ahol minden hajfestést egy konzultáció előz meg. Ekkor mindent részletesen átbeszélünk, és tanácsokkal látunk el a hajszínt és hajápolást illetően is. Várunk szeretettel Budapesten, 5. kerületi fodrászatunkban!