A legtöbb hajtrend gyorsan elillan, de a balayage egy kiemelkedő technikává vált az évek során. A fodrászatokban ma már szinte minden napra jut egy balayage festés, vagy akár több is. De miért is szeretik ennyire a vendégek? A válasz egyszerű: egyrészt rendkívül természetes színárnyalatokat kölcsönöz a hajnak, másrészt pedig több hónapig nem kell hajfestésben gondolkodni. Felvetődhet a kérdés azoknál, akik még nem festettek balayage hajat, viszont szeretnének: hogyan zajlik ez a hajfestés? Cikkünkben most bemutatjuk nálunk hogyan is történik a balayage festés, és még néhány érdekességgel is szolgálunk.

Mit is takar a balayage festés?

Az utóbbi évek nagy slágere a balayage haj, de mit is jelent ez tulajdonképpen? A balayage francia szó magára a festési technikára utal, szó szerinti értelmezésében sepregetést jelent. Ennél a technikánál a fodrász a tincset ráteszi egy fóliára, és azon végzi a sepregető mozdulatokat, majd bezárja a tincset a fóliába. Hihetetlen lágy színkülönségeket lehet elérni, ami ezáltal sokkal természetesebb hatást eredményez. A balayage bármely hajhosszon kiválóan fest akár rövid, akár hosszú hajról van szó. Számos változata alakult ki az utóbbi években, mint például a babylights, flamboyage vagy az écaille.

Mindenképp szakemberre bízd a balayage frizura elkészítését!

A szakértelem és a megfelelő eszközök, anyagok nélkül nem lesz olyan a végeredmény, mint amilyet szeretnél. Ha profikra bíznád a balayage hajfestést, akkor jelentkezz hozzánk 5. kerületi szalonunkba, ahol elkészítjük számodra a tökéletes frizurát.  🙂

Ami mindenképp szükséges a festés előtt: konzultáció

A konzultáció nagyon fontos, hiszen ha konzultáció nélkül állunk neki a balayage festésnek nem biztos, hogy olyan eredményt kapunk, amilyet szeretnénk. Nálunk, a Beauty Experts Fodrászatban az első lépés mindig a konzultáció, mely során megállapítjuk a vendég hajtípusát, és kikérdezzük haja állapotáról. Ez azért fontos, hogy a szőkítőhöz tudjuk milyen oxidálókrémet keverjünk. A konzultáció alatt azt is megbeszéljük, hogy mi a vendég kívánsága, valamint milyen hajszín állna jól neki. Megfontoltan választjuk ki az új színeket, hogy passzoljanak a meglévőkhöz és természetesen a vendég egyéniségéhez, bőrszínéhez.

A balayage festés menete, avagy hogyan készül a balayage haj

A balayage az a technika, ami profi szakismeretet igényel, ugyanis a szőkítéssel hatalmas károkat lehet okozni, ha nem szakszerűen végzik. És a végeredményről még nem is beszéltünk! De hogyan is zajlik ez a folyamat?

Bemutatunk egy fodrászatunkban készült balayage hajat:

Vendégünk 6-os színmélységű, natúr hajjal érkezett. A kérése balayage festés volt, amit 2-3 árnyalattal szeretett volna világosabbra.

első lépés balayge festés balayage haj menete árak budapest 5 kerület

Először 4 részre osztottuk a hajat, a hátulsó két részt pedig még 5-5 részre úgy, hogy merőleges legyen a középső választékra, ami a homloktól a tarkóig tart.

második lépés balayge festés balayage haj menete árak budapest 5 kerület

Ezekbe a passzékba helyeztük el a melírokat, amiket “cikk-cakk” szerűen fűztünk ki, és tupíroztunk fel.

harmadik lépés balayge festés balayage haj menete árak budapest 5 kerület

“V”, illetve “W” alakba vittük fel a szőkítőt a passzéra. Ezzel a technikával haladtunk végig a fej területén.

negyedik lépés balayge festés balayage haj menete árak budapest 5 kerület

A szőkítő lemosása után tonizáltunk az Illumina 8/69 és 7/81 festék keverékkel, majd a Wella Colour Brilliance termékcsaláddal ápoltuk a hajat.

ötödik lépés balayge festés balayage haj menete árak budapest 5 kerület

Végül lefele hosszabbodó vágást ajánlottunk a vendégnek a haja sűrűségét és mennyiségét figyelembe véve.

balayage haj festés árak menete budapest fodrászat 5 kerület

Gyakran feltett kérdések

A balayage olyan, mint az ombre?

A két technikát sokan ugyanannak vélik, ám ez nem így van. Az ombre esetében jóval határozottabb árnyalatokat festünk, aminél a hajvégek felé világosítjuk a hajat. Addig a balayage-nál természetes színátmenetet hozunk létre, ami jóval naturálisabb hatást eredményez.

Meddig tart a balayage haj elkészítése?

Kérjük, úgy készülj, hogy legalább 3 órát igénybe vesz ez az eljárás. A balayage festés egy többlépcsős folyamat, ami egy új frizura esetében hatványozottan igaz. A művelet megkezdése előtt mindig konzultációval indítunk, mivel ez elengedhetetlen a tökéletes munkához. A színfrissítés nem tart ilyen sokáig, mivel ekkor csak az árnyalatot frissítjük.

Mennyire tartós ez a technika?

Mivel itt nem tőtől festünk, ezért nem kell gyakran visszajárni festetni. Nagyjából 3 hónapig tart az elkészült hajszín, és csak ezután kezd el fakulni a festés. Ekkor már érdemes színfrissítésre ellátogatni szalonunkba.

Milyen árakkal kell számolni?

Az ár a technikai díjból és az anyagköltségből tevődik össze, de alapvetően 32-35 ezer forint között mozog a balayage ára Budapesten. Nálunk, a Beauty Experts szalonban most kedvezményesen mindössze 30 EZER FORINTÉRT veheted igénybe balayage festés szolgáltatásunkat! Ez MINDEN hajhosszra vonatkozik, így nem kell plusz költségekkel számolnod.

Mindenképp szakemberre bízd a balayage frizura elkészítését!

A szakértelem és a megfelelő eszközök, anyagok nélkül nem lesz olyan a végeredmény, mint amilyet szeretnél. Ha profikra bíznád a balayage hajfestést, akkor jelentkezz hozzánk 5. kerületi szalonunkba, ahol elkészítjük számodra a tökéletes frizurát.  🙂

balayage haj festés árak menete budapest fodrászat 5 kerület

Más fodrászati szolgáltatás is érdekel? Fodrászatunk számos szolgáltatással várja vendégeit, ráadásul hamarosan speciális hajkezelésekkel is bővítjük kínálatunkat. Várunk szeretettel Budapest belvárosában, az 5.kerületben található szalonunkban! Addig is, ha kíváncsi vagy további árainkra, akkor vess egy pillantást árlistánkra.