A hajszínváltoztatás ma már az egyik legkelendőbb fodrászati szolgáltatás, legyen szó bármilyen hajfestésről vagy hajszínezésről. Még a legkíméletesebb eszközökkel és anyagokkal is rendkívül igénybe veszi a hajat. Ha szeretnéd hajad egészségét fenntartani, és a festés élettartamát meghosszabbítani, akkor szükséges a festett haj gondos otthoni ápolására. De mégis hogyan? Erre a kérdésre kapsz választ legújabb cikkünkből, melyben néhány kiváló otthoni terméket is ajánlunk.

Mire figyelj festett haj ápolásánál?

A hajfestéssel felfrissítheted megjelenésed, de a hosszantartó eredményhez rendkívül fontos a megfelelő hajápolás. Nagyjából 20-ból egy ember tudja, hogyan kell megfelelően ápolni a haját. Ha nem gondoskodsz eléggé hajadról, akkor akármilyen tartós festést is készít fodrászod, az hamar elveszti gyönyörű színét. És ez még a jobb eset, ugyanis hajad egészségét is kockáztatod. Ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket, amelyek a festett haj ápolásához nélkülözhetetlenek:

Csínján a hajmosással!

A fodrásztól távozva sokan abba a hibába esnek, hogy túl hamar megmossák hajukat. A legjobb, ha a festést követően nagyjából 3 napot vársz az újabb hajmosásig, így a hajszíned kevésbé fog kifakulni. Adj időt, hogy a hajszín beépüljön a hajszálakba, amihez leginkább a várakozással tudsz hozzájárulni. A haj minden hajmosás alkalmával veszít színéből, ezért ideálisan hetente kétszer-háromszor érdemes hajat mosni. A mindennapos hajmosást pedig jobb, ha kerülöd, mivel így eltávolítod a természetes védőréteget, ami megvédené a fejbőrt és a hajszálakat. Nagy divat lett mostanság a hintőporozás és társai, ám ezek teljesen feleslegesek, mert csak lerakódnak a hajtöveknél, és inkább kárt okoznak, minthogy használnának. Ha mindenképp szeretnéd valamivel felfrissíteni hajszálaidat két hajmosás között, akkor érdemes szárazsampont használni. De ezt se minden nap alkalmazd, csak 1-2 nappal a következő hajmosás előtt, mivel a szárazsampon is lerakódik a hajban, és eltömíti a hajszerkezetet. Emellett a hajszín védelme érdekében csökkentsd a hőfokot a hajmosás során.

Ne érd be kevesebbel: csakis a megfelelő termékekkel!

Minden kémiai eljárás negatív hatással van a hajra, beleértve a festést is. Ahhoz, hogy megakadályozd a friss festés idő előtti kifakulását, a megfelelő színvédő termékek használatára van szükség. Ehhez a szulfát-és szilikon mentes termékeket ajánljuk, de miért is? A boltokban lévő hajápolási termékek hiába hangsúlyozzák, hogy festett haj ápolására valók, nagyrészük szulfátokat, szilikonokat és egyéb káros összetevőket tartalmaznak, amelyek szárazzá teszik a hajat, és még a hajszínt is fakítják. És ez nem csak a samponra vonatkozik! Ne felejtsd el a balzsam használatát sem, amiről sokan nem tudják miért szükséges. A balzsammal lezárjuk a haj szerkezetét, így nem lesz annyira sérülékeny. Ahhoz, hogy valóban a megfelelő termékeket válaszd, kérd ki fodrászod segítségét.

A sokat emlegetett hajformázás átka

A hajformázás gyakorlatilag a mindennapok részét képezik, ám a hajszínre ezek nincsenek jó hatással. A hajsérülés érdekében hővédő termékekkel tudod csökkenteni a károsodást. Amennyiben hajszárítót vagy valamilyen hajformázót használsz, figyelj oda arra, hogy minél alacsonyabb hőfokon használd, mivel a magas hőfok erősen károsítja a hajszálakat. A forróság ugyanis kitágítja a haj kutikuláit, ami a hajszín kifakulásához vezet. Lehetőleg olyan technikákat alkalmazz, amelyek nem igényelnek hőt például hajcsavarót a göndörítéshez, hullámosításhoz. Télen azonban figyelj arra, hogy szárítás nélkül könnyedén megfázhat a fejbőr, ami hajhullást vagy hajelvékonyodást eredményezhet.

Óvatosan a klóros vagy sós vízzel!

Mielőtt csobbannál (illetve utána is) remek ötlet, ha benedvesíted hajad. Ez egyrészt azért fontos, mert így a nedves haj nem szív magába annyi klórt vagy sós vizet, mint a száraz haj. Másrészt pedig így kevésbé károsodik a festett haj.

festett haj hajapolas hajfestes otthoni apolas budapest fodraszat 5kerulet

Melyik hajtípus milyen otthoni ápolást igényel?

Festett, vékony szálú haj ápolása:

Vékony szálú haj esetén legjobb, ha olyan kondicionálót választasz, ami könnyedebb, és nem nehezíti el a hajszálakat. Azok a termékek a legideálisabbak, amelyek volumennövelő hatással bírnak.

Festett, vastag szálú haj ápolása:

Ebben az esetben a hajszerkezet puhítása a cél, de emellett nagyon fontos a hajszálak táplálása. Így sokkal kezelhetőbbé és ragyogóbbá válik a vastag szálú haj.

Festett, szőke haj ápolása:

Kétféle termékre mindenképp szüksége van minden szőkített hajnak: egy hamvasítóra és egy színvédőre. A hamvasító lila árnyalata csökkenti a sárgás árnyalatokat, és egy hamvasabb tónust eredményez. Emellett a bennük lévő formulák mélyen táplálják és hidratálják a festett hajat.

Festett, zsírosodásra hajlamos haj ápolása:

Olyan termékeket érdemes választani, amelyek nem nehezítik el a hajat, ezzel elkerülve a fokozott zsírosodást. 

Festett, göndör haj ápolása:

A könnyebb kezelhetőségért kíméletes, göndör hajra kifejlesztett termékeket alkalmazz, amik nem szárítják, hanem táplálják a hajat.

A Beauty Experts fodrászainak ajánlásával:

Ápold otthon hajad a Wella termékeinek segítségével!

A termékeket nálunk, a szalonba is be tudod rendelni kedvezményes áron!

Wella Invigo Color Brilliance:

Sampon, balzsam és maszk is kapható ebből a termékcsaládból, melyek festett vagy vékony szálú hajra ajánlottak. Akár 7 héten keresztül megőrzi a festett haj színét, miközben táplálja és frissíti a hajat. A maszknál fontos megemlíteni, hogy törülközőszáraz hajra kell használni! Ez azért lényeges, mert ha vizes hajra viszed fel, akkor nem fejti ki hatását. Legalább 5 percig hagyd hajadon, majd alaposan öblítsd le.

Wella Professionals Fusion: 

Az előző termékcsaládtól erősebb, melyből sampon és maszk is kapható. Kifejezetten javasolt az erősen töredezett, károsult, száraz hajra, hiszen hajszerkezet javító hatással bír. 95%-kal javítja a hajszálak töredezettség szembeni ellenállását, és erőssé, rugalmassá, hidratálttá teszi a hajat.

Wella Professionals Color Motion+:

Más, mint az előző két termékcsalád, mivel inkább az egészséges hajszerkezet megvédésére specializálódott. Akár 8 héten át védelmet nyújt a hajszín kifakulása ellen. Fényessé, simává teszi a hajat, és megkönnyíti a hajformázást.

Wella Professionals Oil Reflections:

Ez egy elég tömény hajápoló olaj, emiatt nem is kell belőle sok. Rendkívül ragyogóvá teszi a fénytelen hajat összetevői által. Amennyiben nagyon száraz a hajad, úgy használhatod kétszer is: szárítás előtt (törülközőszáraz hajra) és után.

festett haj hajapolas hajfestes otthoni apolas budapest fodraszat 5kerulet

Most már tudod, hogy mi a festett haj ápolásának titka, így nem okozhat többé problémát a hajszín kifakulása. Ha szeretnéd a megálmodott hajszínt viszontlátni magadon, akkor jelentkezz be hozzánk Budapest 5. kerületében található fodrászatunkba!