Elérkezett a nyár, ami egyúttal a nyaralás és a nyári kiruccanások időszaka is. A csinos nyári ruhák, bikinik, bőrápolók már bekészítve… Na de hol maradnak a hajápolók? Ezekről semmiképp se feledkezz meg, mert a tűző nap, a sós tenger víz, a homok, a páratartalom (és még sorolhatnánk), mind hatással van a hajra. És nem jó értelemben! Ugye Te sem szeretnél száraz, szanaszét álló hajjal hazatérni a nyaralásból? Olvasd végig cikkünket, és megtudhatod, hogyan lehet egész nyáron szép és egészséges hajad. Nyári hajápolásra fel!

De miért olyan fontos a hajápolás nyáron?

Könnyen pórul járhatsz, ha nem figyelsz oda eléggé a hajápolásra a nyaralás alatt. Az erős napfény, a sós víz vagy éppen a klóros víz mind-mind plusz terhelést jelentenek a hajnak. De hogyan is hatnak ezek a tényezők a hajra?

1. Az erős napsugárzás miatt nem csak a bőr, hanem a haj is megéghet. Egy különbséggel: a haj esetében nincs visszaút. Nem gyógyul be, mint a bőr.
2. Klóros víz és a szőkített haj? Vigyázz vele, hisz a világosított haj különösen érzékeny a klórra. Akár megváltoztathatja a hajad színét is!
3. A szép haj titka a hidratáltság, de nagyon nehéz ezt nyáron véghezvinni. A sós víz és a napfény iszonyatosan kiszárítja a hajat. Ráadásul, ha festett a hajad, akkor ez hatványozottan igaz.

Szeretnél a nyaralásra egy ütős frizurát? 

Jelentkezz be a Budapesten található Beauty Experts Fodrászatba, és mi elkészítjük Neked a legtutibb nyári frizurát! Természetesen nyári hajápolási tanácsokkal is ellátunk, hogy otthon is megfelelően ápolhasd hajad. A javasolt hajápolási termékeket a Wella oldalán is meg tudod vásárolni.
Csak pár pillanat, és meg is van az időpontod!

Tuti hajápolási tippek a nyaralásra

Strandolás előtt és után nem árt bevizezni a hajat

Csobbanás előtt öblítsd át a hajad friss vízzel, ugyanis a száraz haj magába szívja a klórt és a sót, míg a nedves haj természeténél fogva kevésbé nedvszívó. Hasonlóképpen, úszás után is érdemes leöblíteni a hajat, hogy eltávolítsd a visszamaradt sót és vegyszereket. Igaz nem nyújt olyan óriási védelmet, de legalább egy kicsit óvja a hajat a károsodástól.

Ne dörzsöld!

Nem igazán jó, ha törölközővel dörzsölöd a száraz hajat, mert még inkább összetöri azt. Jobb, ha például egy pamut anyagot használsz, vagy egyszerűen csak hagyod magától megszáradni. Ebben a nagy melegben még a hosszú haj is pillanatok alatt megszárad.

Csak kíméletesen a hajszárítóval és a fésűvel!

Ilyen jó időben nem feltételen van szükség hajszárítóra, jobb is, ha a természetre bízod hajad száradását. A különböző hajformázó eszközök ugyanis még jobban roncsolják a hajat, míg az el nem töredezik. De ne csak a hajszárítóval bánj óvatosan, hanem a fésűvel is! Sokan csak nekiesnek fésűvel a hajnak, húzzák-nyúzzák, amíg sima nem lesz. Hát ez nem a legjobb ötlet…Így csak még jobban sérül a haj. Azt javasoljuk, hogy egy ritkább fogú, kíméletesebb fésűt használj, és szépen, óvatosan fésülködj.

Hajápolás nyáron kevesebb hajfestéssel

Nyáron inkább a természetességre törekedj! Ekkor a gyakori festés sem ajánlott, mert a napsugarak kárt tehetnek a sérülékeny hajszálakban. Színvédő termékeket mindenképp használj (szőke hajnál kifejezetten), ha nem szeretnéd, hogy kifakuljon hajszíned.

hajápolás nyáron nyári hajápolás nyári hajápoló termékek beauty experts fodrászat budapest belváros

Jól jöhet egy kendő vagy egy kalap is

Nem csak a különböző hajápoló termékekkel tudod védeni a hajad nyáron, hanem például egy kendővel is. Ráadásul mostanában nagyon divatos kendőt hordani, szóval bátran viseld, így egyúttal véded a hajszálaidat is. A kalap pedig köztudottan az egyik legjobb természetes fényvédő a haj számára.

Még néhány strandolás előtti praktika:

Jó ötlet strandolás előtt bekenni a tincseket egy kis hajolajjal, mert ez véd a napsugaraktól és az egyéb káros hatásoktól. A hajmosást pedig ne strandolás előtt időzítsd, mert a frissen mosott haj sokkal sérülékenyebb. Akár hiszed, akár nem, a legjobb, ha már 2-3 napja mostál utoljára hajat, mert valójában a zsíros réteg nyújt védelmet a hajnak.

Ami nem maradhat ki a bőröndből: tápláló hajápolók

Miközben fürdőruhát és naptejet pakolsz, ne felejtsd el magaddal vinni a mélytápláló sampont és a kondicionálót sem. Mindkettőre szükség lesz, mivel a sós tengervíztől valószínűleg durva és száraz lesz a hajad. A kondicionáló segít megtartani a nedvességet, és puhítja a hajat. Érdemes SPF-el ellátott hajápoló termékeket választani.

5 termék, ami nem hiányozhat a bőröndödből

A nyári hajápoláshoz ajánlott termékeket a Wella oldalán tudod megvásárolni.

hajápolás nyáron nyári hajápolás nyári hajápoló termékek beauty experts fodrászat budapest belváros

01 – Napozás utáni sampon és kondicionáló

Természetesen sampont és kondicionálót csomagolsz az útra, de nem mindegy, hogy milyen sampont és kondicionálót viszel magaddal. A sós víz és a klór kiszívhatja a nedvességet a hajadból, így az törékennyé és fénytelenné válik. Bátran ajánljuk a Wella Professionals Invigo Sun termékcsaládot, ami mélyen táplálja, és puha tapintásúvá teszi a hajat. A B5 vitaminnak köszönhetően folyamatosan hidratáltan tartja a hajat a napozás előtt, alatt és után.

02 – Könnyed hajolaj

Ha létezik egy hajápoló termék, amit soha ne felejts el magaddal vinni a nyaralásra, az a hajolaj. Amellett, hogy ápolja a teljes hajhosszt, védőréteget képez a hajszálakon, így megakadályozza a kutikula károsodását, amely a nap és a sós víz hatására keletkezhet. Ehhez bátran ajánljuk a Wella Professionals Oil Reflections Light Luminous hajolajat.

hajápolás nyáron nyári hajápolás nyári hajápoló termékek beauty experts fodrászat budapest belváros

03 – Tápláló szérum

Hajápolás nyáron – első szabály: táplálás. Csak a hidratált, táplált haj tud szép lenni nyáron is, amit például a Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich tápláló szérummal is el tudsz érni. Rögtön táplálja a száraz vagy igénybevett hajat, puhává és életerőssé teszi azt.

04 – Színvédő spray

Szeretnéd, ha hajszíned szép maradna egész nyáron? A nyári hajápolás egyik nélkülözhetetlen terméke a Wella Professionals Invigo Sun spray, ami magas UV szűrővel védi a hajat a károsodástól. Napozás előtt és alatt s nyugodtan használhatod.

hajápolás nyáron nyári hajápolás nyári hajápoló termékek beauty experts fodrászat budapest belváros
hajápolás nyáron nyári hajápolás nyári hajápoló termékek beauty experts fodrászat budapest belváros

Most már érted, miért kiemelten fontos a hajápolás nyáron? Fogadd meg tanácsainkat, és hajkoronád nem lesz a nyár végére szénaboglya. Persze azért néha szükség van ellátogatni fodrászhoz is, hogy kicsit felfrissüljenek hajszálaid. Látogass el az 5. kerületben található Beauty Experts Fodrászatba, ahol most felsőoktatási diákigazolvány felmutatásával 25% kedvezményt adunk szolgáltatásaink árából! Ne hagyd ki ezt a szuper lehetőséget!

És balayage akciónk is még tart…
További információkért kattints: